Silkeborg U/17 blæste FC Midtjylland omkuld

En kraftig vind spillede en væsentlig rolle i U/17 Ligaen, da Silkeborg gæstede FC Midtjylland. Lokalopgøret sluttede med en overraskende storsejr til lillebror fra Søholt.

Forudsætningerne for en god fodboldkamp var helt sikkert til stede, da Silkeborg afsluttede efterårssæsonen med en tur til Ikast. Først og fremmest fordi klubberne er skarpe konkurrenter i det centrale Jylland, men ligeså væsentligt fordi, at begge mandskaber kom til kampen med selvtillid i bagagen.

Efter en rædselsfuld sæsonstart har Silkeborg som temperaturen er faldet, forbedret spillet, og noget overraskende distanceret sig fra bundholdene. Sejren i den seneste kamp mod Vejle var nummer fire ud af de seneste fem.

Men FC Midtjylland er ikke Vejle. Ulvene er blandt landets absolut bedste når det kommer til talentudvikling, og Svend Graversens udvalgte kom til kampen med fire sejre på stribe og en målscore på 17-0. En statistik, der kan få de mest rutinerede hold til at ryste i bukserne.

Men ikke Silkeborg. Gæsterne startede frygtløst og forsvarede sig forbilledligt. FC Midtjylland valgte at have vinden i ryggen i første halvleg, og håbede dermed på, at man kunne blæse silkeborgsenerne omkuld og komme foran med et par mål eller flere. Ingen af delene lykkedes trods stor boldbesiddelse de sortklædte værter, der dog skabte et par målchancer.

Trods det defensive udgangspunkt havde de unge Silkeborg-talenter også kræfter til at skabe chancer. I det 34. minut kombinerede Anders Iversen og Jeppe Okkels på kanten af feltet, inden sidstnævnte bragede bolden i kassen. Ulve-keeper Simon Petersen var chanceløs, og så stod den en smule overraskende 0-1 ved pausetid.

I anden halvleg havde Silkeborg vinden i ryggen, og in mente, at gæsterne på dagen bragte langt mere vilje og fight ind i kampen, kunne det blive en svær sidste halvdel for FCM.

Og det blev det.

Gæsterne havde flest chancer, og var direkte, effektive og kreative i de omstillinger, man skabte. Anders Iversen var flyvende, og efter 48 minutter dansede han på kanten af feltet, lavede et par step-over-finter, inden han trak ind i banen og smadrede bolden i mål via stolpen. Det var et flot mål.

Og dem kom der flere af. Mikkel Alsen viste sig som lidt af en dødboldsspecialist, da han med to dødboldsscoringer på fem minutter fuldendte den perfekte eftermiddag for Silkeborgs U/17-hold, da han gjorde det til 0-3 og 0-4. I begge situationer så Simon Petersen i FCM-målet ikke alt for godt ud. Først fik Alsens hjørnespark lov at sejle i mål, og siden måtte målmanden kapitulere ved et frisparksforsøg.

FC Midtjylland havde et par gode muligheder i de døende minutter, men det havde Silkeborg så sandeligt også. Kun overlæggeren stod i vejen for en 0-5-føring til Jesper Mikkelsens tropper.

Det sluttede ganske overraskende med 0-4 til Silkeborg, som denne lørdag december-eftermiddag nåede efterårssæsonens absolutte klimaks. For ulvene fra Ikast skal man bare videre. På lørdag har man chancen for at revanchere det chokerende nederlag, når man møder topholdet fra FCK i sæsonens sidste kamp.