Vejle U/17 sluttede af med manér

For Vejle var lørdagens hjemmekamp mod HB Køge forårssæsonens sidste, og det til en fortjent sejr på 4-0. Gæsterne spillede store dele af kampen i undertal.

Med plusgrader i nærheden af de 27 var det et selvtillidsfuldt Vejle-hold, som i VB Parken bød HB Køge velkommen. Vejlegenserne var uden nederlag i holdets foregående fem kampe, hvor man blandt andet har mødt topholdene FC København og FC Midtjylland.

Ikke helt så optimistiske kunne svanerne fra Køge tillade sig at være inden opgøret. Efter en flot forårssæson er luften på det seneste gået af ballonen, og gæsterne kom til kampen med to nederlag.

Vejle satte sig fra starten af opgøret på begivenhederne og var overlegne i alle spillets facetter. Allerede efter seks minutter blev det 1-0, da Lucas From gjorde arbejde færdigt efter et glimrende indlæg fra Kasper Poulsgaard, og så var hjemmeholdet planmæssigt foran.

Det kunne og burde være blevet både 2-, og 3-0 i første halvleg, men Mads Olesen og Jes Broby manglende den afgørende skarphed. Alligevel sluttede halvlegen positivt set med Vejle-briller, da HB Køges topscorer, Elias Sørensen dummede sig gevaldigt. Angriberen sparkede ud efter en modspiler og blev fortjent sendt tidligt i bad, mens han efterlod 10 medspillere i den bagende sol.

En mand i overtal gjorde kun tingene nemmere for velspillende Vejle, som med massiv boldbesiddelse ikke løb nær det samme antal meter, som gæsterne gjorde. Blot to minutter af anden halvleg skulle værterne bruge, før bolden atter lå i nettet bag Andreas Piilgaard. Mathias Eriksen havde sidste fod på en indøvet hjørnesparkskombination, men Vejle ville mere, og tre minutter senere var Mathias Eriksen atter på spil, og med en afslutning i det korte hjørne lukkede og slukkede kantspilleren alle sjællandske håb – 3-0!

Et kvarter senere blev det tilmed 4-0, da en af Vejle-mandskabets største profiler, midtbanestyrmand og anfører, Arbnor Mucolli efter assist fra Thais Damgaard fik netmaskerne til at blafre for sidste gang. I kampens sidste fase kørte hjemmeholdet bolden rundt i egne rækker og cruisede sejren i land.

Det sluttede 4-0 i Vejle, og sejren var holdets sjette i foråret, hvor man for alvor har lagt afstand til bunden af rækken, som man i efteråret ellers i den grad var en del af. HB Køges spillere mindede lørdag mest af alt om nogle, som går og venter på en tiltrængt sommerferie, men man har stadig en enkelt kamp tilbage at spille, når man på lørdag tager imod AGF. Vinder man den kamp, slutter man på en fornem femteplads.